Přírodní afrodiziaka. Jak se naladit na nezapomenutelný vášnivý sex, když je venku pod psa?

Chcete dobrý sex? Není čas, anebo to třeba zrovna nejde? Možná to znáte, venku zima, že by kočku nevyhnal, brzy se stmívá a nálada pod psa. Co asi tak lidé v tomto čase dělají? Nejspíše si hrají na pejska a  kočičku. Ale rozhodně nemyjí podlahu a dokonce ani nepečou dort. Jednoduše se kočkují a souloží! Co taky jiného, že? 

Takže program by už byl. Teď ještě to zařídit tak, aby šlo všechno jako po másle. Ale ono to vždycky tak nejde! Právě v těchto situacích muži často sahají po účinných a do nebes vychválených prostředcích z reklamy, nervují se a snaží se dokazovat si svou mužnost a potenci, zatímco ženy snímají z hlavy namočené kapesníky a přestávají věřit tomu, že je dnes zase bolí hlava. Namísto stresu a pocitu vlastní neschopnosti a ponížení je lepší se na všechno vykašlat a prožít večer plný dobrého jídla, pití a téměř dětské hravosti. Proč se neobrátit k přírodě? Ta si přece vždycky věděla rady!

Afrodiziaka
Zdroj foto: Pixabay

Láska prochází žaludkem aneb dobrým jídlem a pitím to vždy začíná!

Taková dobrá večeře, která nezpůsobí bolení břicha a nezatíží zbytečně žaludek, to je příjemný začátek milostných hrátek. I když se traduje, že pořádný steak je nejlepší afrodiziakum, lepší je zvolit lehčí jídlo s dostatkem zeleniny, například mořské plody nebo ústřice jsou považovány za vhodné afrodiziakum k navození té správné nálady. Ovšem ne každému chutnají, to je pravda. Maso, šunka, živočišné produkty, mohou skutečně probudit takřka zvířecí pudy v každém z nás. Výbornou volbou je zvěřina s brusinkami, té zaručeně nikdo neodolá! 

Co se týká zeleniny, doporučuje se chřest. Je výborným afrodiziakem a láká už svým tvarem. Pravdou totiž je, že v přírodě má všechno svůj význam a určitá podobnost nikdy nebývá náhodná. Ovoce a zelenina ve tvaru pohlavních orgánů skutečně zvyšují sexuální touhu! Co třeba takový banán? Zmíněný chřest, broskve, jablka anebo nakonec i ústřice. Každé jídlo, které svým vzhledem připomíná mužské či ženské pohlavní orgány nebo ejakulát, můžete s jistotou použít jako předkrm či předehru pro zvýšení vaší milostné touhy. Chytré ženy vědí, co mají svému muži připravit k obědu či večeři!

Své vykoná i kakao, lahodná čokoláda, smetanový krém, šlehačka, nakonec i známé šampaňské s jahodami a tím se už dostáváme k alkoholu. Také on má svůj význam! Samozřejmě pijeme s mírou, protože bez míry skončíme tak akorát s výpadkem paměti a bolením hlavy. A takový sexuální zážitek pak rozhodně za to nestojí! Pivo, dobré červené víno, které vás rozvášní, zavaří vám krev, horký kořeněný svařáček, šampaňské s jahodami, to je ono! Z nápojů se i doporučuje káva, kakao, mléko nebo zelený čaj.

Okořeňte si svůj sexuální život!

Bez koření to samozřejmě nejde! Obecně se považují za nejsilnějšího rozpalovače pohlavní touhy chilli papričky. Vždyť už samy o sobě pálí tak, že by člověku shořel jazyk! Ale i další koření má něco do sebe. Muškátový oříšek, hřebíček, vanilka, především pak skořice, badyán, také zázvor, pepř, funguje prý i celer! V neposlední řadě nutno zmínit také cibuli a česnek, i když zápachu nevalného, přesto fungují! Jakékoli pálivé koření funguje spolehlivě a znamenitě. Rozpálí, prokrví a vzrušení je zaručeno! 

Ze sladkých dobrot pak můžeme zmínit vanilku, kakao a nebo třeba také med! Mateří kašička je pak právem považována za elixír života a na sexuální funkce má velmi pozitivní vliv! A na řadu přichází i exotické ovoce, například fíky, granátová jablka, plody açaí či durianu, z cizokrajných bylin pak určitě zaujme guarana, ženšen, maca, anebo velice oblíbený kotvičník, který je snad nejprodávanějším zbožím v bylinkářstvích!  

Na sexuální funkce působí dobře i ořechy a semena všeho druhu, také proto, že kromě řady cenných vitamínů a minerálů obsahují vitamín E, bez něhož by sexuální funkce jaksi nefungovaly. Dýňová semínka pánové uvítají nejen na zvětšenou prostatu a také zinek v nich obsažený podporuje správné fungování pohlavního ústrojí a tvorbu pohlavních hormonů. 

Čarodějným receptům s nejrůznějšími jedovatými či nechutnými přísadami je lepší se vyhnout a místo toho se zaměřit na osvědčené bylinky, přírodní prostředky nebo exotické ovoce, se kterým se seznámíme podrobněji. Ještě bychom neměli zapomenout na aminokyselinu arginin! Je s oblibou užívaná sportovci a má řadu funkcí v organismu, mimo jiné také podporuje erekci a zvyšuje potenci u mužů!

Kotvičník, guarana či maca patří mezi oblíbená afrodiziaka! 

Kotvičník stojí u mužů na prvním místě a traduje se, že po něm stojí všechno, co stát má. Jedná se o drobnou bylinku, která je však velká svou silou a svými účinky. Říká se jí zelená viagra a je vhodná jak pro muže, tak i pro ženy, u kterých zvyšuje pohlavní touhu a pomáhá v klimakteriu. Starším mužům prospívá také při potížích s prostatou. S oblibou se využívá i u sportovců, zejména ve formě nejrůznějších koncentrovaných přípravků, protože prakticky nahrazuje steroidní hormony a podporuje růst svalové hmoty. Kotvičník výrazným způsobem zvyšuje tvorbu pohlavních hormonů, testosteronu u mužů a estrogenů u žen. Seženete ho v každé zdravé výživě či bylinkářství. 

Guarana poslední dobou začala nahrazovat kofein v kávě, ale kromě povzbuzení vitality a dodání energie povzbuzuje také sexuální funkce a je považována za afrodiziakum. Vlastním jménem Paulínie nápojná pochází z Jižní Ameriky a má řadu léčebných účinků. Kromě toho, že stimuluje činnost mozku i pohlavní funkce, což někdy pochopitelně nejde dohromady, také tiší bolest, odstraňuje křeče, pomáhá snižovat váhu, zrychluje metabolismus a kladně působí při nervovém vyčerpání a depresích. Obsahuje podobné složky jako káva a kakao, tedy theobromin, theofylin a samozřejmě také kofein. Kombinace kávy a guarany se ale příliš nedoporučuje. Mnohem vhodnější je kombinace obilné kávy s guaranou. S oblibou ji využívají studenti před zkouškami. Kromě sexu jim jde lépe i učení. 

Maca je dalším zázrakem, který působí především na plodnost a potenci. Bylinka je zase pro změnu považována za peruánskou viagru a opět pochází z Jižní Ameriky. Řadě žen již pomohla otěhotnět, má vliv jak na ženskou, tak i mužskou plodnost, zvyšuje tvorbu svalové hmoty, celkově omlazuje, dodává energii a vitalitu při rekonvalescenci a zabraňuje stárnutí.

Začalo to granátovým jablkem

Podle všeho Eva Adamovi podala právě granátové jablko. Není tedy divu, že jsou známy jeho afrodiziakální účinky. Granátovníky najdeme převážně ve Středomoří. Plody stromů obsahují cenné vitamíny, minerální látky, dokonce i esenciální aminokyseliny. Granátové jablíčko obsahuje vápník, hořčík, železo, sodík, draslík, vitamíny skupiny B a vitamín A. Působí lehce projímavě, doplňuje potřebné minerály a využívá se spíše jako koření. Přidává se do alkoholických nápojů a své zastoupení má také v kosmetice a to i pro svou velice příjemnou vůni. 

Dalším ovocem, které povzbuzuje sexuální choutky je durian. Pochází z Východu a je o něm známo, že docela páchne, přesto prý účinkuje jako afrodiziakum. Přidává se například do zmrzlin, prý i snižuje horečku a obsahuje zejména vitamíny skupiny B, hodně vitamínu C a některé aminokyseliny. I přes svůj odpudivý zápach lahodně chutná. 

Açaí je ovoce vyskytující se na vysokých palmách, které rostou převážně v Jižní Americe. Na rozdíl od durianu velmi příjemně voní a přidává se do různých nápojů, zmrzlin a podobně. Má nejrůznější léčebné účinky a mimo jiné působí také jako skvělé afrodiziakum. 

Dopřejte si čokoládovou koupel nebo masáž!

Spolehlivým prostředkem je čokoláda. Obsahuje povzbuzující složky a i když někdo tvrdí, že čokoláda je lepší než sex, pravděpodobně by jedno bez druhého nemohlo existovat. Pokud chcete vyzkoušet něco opravdu originálního, nechejte se objednat na čokoládovou masáž nebo si s partnerem dopřejte čokoládovou koupel. Kromě skvělých účinků na celé tělo vám i stoprocentně spraví náladu a rozjitří všechny smysly!

Deset spolehlivých prostředků pro roznícení sexuální touhy:

Čokoláda – ideálně s vysokoprocentním obsahem kakaa

Červené víno  - možno také svařené s kořením

Šampaňské s jahodami – přímo z těla milé či milého

Ořechy v medu – para ořechy, mandle, pistácie nebo kešu

Mořské plody – losos nebo ústřice

Zvěřina – nejraději s brusinkami

Chilli papričky – klidně rovnou čokoládu s chilli

Chřest – mladé zelené výhonky s bešamelovou omáčkou

Granátová jablka – víte, že jablko, které nabídla Eva Adamovi bylo granátové?

Kotvičník – nejen pro muže a nejlépe ve formě čaje


Psáno pro časopis Biorevue 2013

Autor článku: Taťána Kročková

Komentáře

Oblíbené příspěvky