Hummus – nejlepší cizrnová pomazánka!
Když zbydou od oběda luštěniny, hlavně cizrna, můžete si z ní vyrobit výbornou pomazánku, tzv. hummus. Hummus lze připravit zcela jednoduše. Jak na to?
Nejlepší cizrnová pomazánka
Připravíte si:
- cizrnu
- česnek
- sůl
- citrónovou šťávu
- tahini (sezamová pasta)
- olivový olej
Postup:
Cizrnu přes noc namočíte v hrnci (klidně si najednou uvařte celé balení), ráno vodu slijte, dejte novou a cizrnu pořádně povařte. Vařenou cizrnu nechte vychladnout, upravujte ji svým oblíbeným způsobem a z části si můžete připravit pomazánku. Stačí jen cizrnu v míse pořádně rozmixovat s citrónovou šťávou, solí, utřeným česnekem, olivovým olejem a trochou sezamové pasty (tahini). Ideální je k tomuto účelů tyčový mixér.
Pomazánku lze uchovávat v míse pár dnů v lednici, ale je lepší ji brzy spotřebovat. Vynikající je na pečivu a krekrech, anebo i jen tak samotná. Můžete ji také přidávat do hlavního jídla, například k těstovinám a zelenině.
Dobrou chuť!
Autor článku a fotek: Taťána Kročková
Komentáře